Over ons

BCQ ARCHITECTEN - foto kantoor

Kantoor

Architect Regi Bouciqué studeerde af in 1988 en startte 6 jaar later zijn eigen kantoor. Doorheen de jaren bouwde hij een ruime expertise op en dit zowel in kleine als grootschalige projecten, gaande van privaat-residentiële tot publieke en utilitaire gebouwen. Architect Robrecht Bouciqué studeerde af in 2014. Na zijn stage vervoegde hij het team en eind 2018 wordt BCQ architecten opgericht. Een nieuwe dynamische samenwerking tussen vader en zoon.

BCQ architecten weerspiegelt de kruisbestuiving van jarenlange kennis en ervaring met jonge en frisse ideeën. Het samenbrengen van deze eigenschappen zorgt voor nieuwe invalshoeken en vernieuwende concepten die telkens ondersteund worden met een doordachte en haalbare uitwerking van het project. Met een moderniserende invalshoek wordt kwalitatieve architectuur gecreëerd die hedendaags is en die in dialoog treedt met de omgeving.

BCQ ARCHITECTEN - foto collage

Ontwerp op maat

Elke opdracht wordt uitgewerkt met het oog op een gepersonaliseerd eindresultaat met eenzelfde hoog ambitieniveau voor zowel kleine als grote projecten. Door middel van schetsen, voorontwerpen, materiaalstudies en 3D-visualisaties geven wij vorm aan uw droomproject.

Onze doelstelling is een helder en functioneel plan ontwerpen op maat van de gebruiker, waarbij kwaliteit, duurzaamheid, budget en timing bepalende factoren zijn. Contacteer ons met al uw ideeën en samen zoeken wij naar de uitwerking van een uniek project.

BCQ ARCHITECTEN - foto werf

Polyvalent team

Elk project wordt gecoördineerd door een projectarchitect. Hij is de verbindende factor tussen opdrachtgever, aannemers en andere bouwpartners. In functie van het type project wordt het team uitgebreid met externe partners die zich toespitsen op stedenbouw, erfgoed, landschapsarchitectuur, stabiliteit, technieken, veiligheidscoördinatie, EPB verslaggeving, ventilatieverslaggeving, etc.

BCQ ARCHITECTEN - foto collage

Realisaties

Doorheen de jaren realiseerden wij diverse kleine en grote projecten. Woningbouw en renovatieprojecten vormen een groot aandeel van onze opdrachten. Daarnaast zijn ook industriebouw en overheidsopdrachten een vast gegeven binnen ons kantoor. Meer specifiek realiseerden we in de laatste 10 jaar enkele schoolprojecten, sport infrastructuur, kantoren en gebouwen voor veiligheidsdiensten, administratieve centra, etc.